У Мирнограді втілюють в життя проєкт з робочою назвою «Велика перетинка», який має поліпшити водопостачання у місті, зокрема вирішити багаторічну проблему з водою в районі шахти 5/6. Про це повідомив в.о. начальника Мирноградської МВА Юрій Третяк.

«Зараз водоканал перевіряє старі колодязі, які були занедбані вже багато років – може, десь засувки пошкоджені. Це може покращити водопостачання в першу чергу приватного сектору, району 5/6, так звані «Озерки». Там перетинки між водогонами, щоб вода доходила», – розповів Юрій Третяк.

За його словами, йдеться про облаштування перетинок між міськими водогонами, щоб поліпшити водопостачання в цілому і перш за все в районі 5/6. Реалізація проєкту можлива не раніше ніж через 3-4 місяці. Хоча впевненості, що і після цього води вистачатиме, немає.

Альтернативне джерело в дні подачі на місто води дає тільки половину від необхідного обсягу. А деякі мирноградці лише ускладнюють проблему для інших жителів міста.

«Води й так не вистачає, а ще й люди поливають городину. Є й так звані розумники, які встановили насоси – і поки вони собі воду не наберуть, вона далі або йде погано, або зовсім не йде», – каже Юрій Третяк.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що робити мирноградцям для отримання компенсацій за зруйноване або пошкоджене житло.